Produs in Romania
De când a ajuns şi în România tâmplăria din aluminiu şi la scurt timp după ea şi cea din PVC, adică la câţiva ani după evenimentele din decembrie 1989, noi, românii, toooot cumpărăm utilaje termopan: atât cele pentru confecţionarea ferestrelor şi uşilor din aluminiu & PVC cât şi a geamului termizolator (geamul termopan). 

La început am cumpărat utilaje de la nemţi, în special marca URBAN, şi de la turci, marca MURAT. Aceştia au fost pionieri in România acelor vremuri din punct de vedere al furnizării de echipamente.
Noi le-am dat banii, ei i-au investit dezvoltându-şi capacităţile de producţie dar generând şi "pui" - firme şi branduri noi care şi acestea şi-au găsit un loc pe piaţa românească.

După cum se ştie, incompetenţa, prostia sau mai bine zis hoţia celor care s-au aflat la conducerea ţării din 1990 şi până în zilele noastre, nu a permis vreunui co-naţional să viseze la a produce astfel de echipamente la noi în ţară. Şi nu numai în acest domeniu, în care exista o foarte mare cerere, ci cam în toată industria.
De vreo câţiva ani incoace se pare că vedem o firavă luminiţă care ar semnala că guvernanţii ar dori să se implice mai mult in a sprijini dezvoltarea industriei şi mai puţin în a fura. Insă este doar o opinie a noastră, să îi zicem banuială, nu o luaţi "de bună". Există şi posibilitatea ca în nici o săptămână lucrurile să se schimbe în sens opus, că aşa-i la noi.

Aşadar, noi, Edilizia Tools, o echipă mică care activăm în domeniul acesta de prin 2006, având credem noi o suficientă experienţă ca importatori/distribuitori de astfel de utilaje, am decis să producem în România, pentru început, doar o parte din utilajele pentru acest domeniu.

Scris in Iunie, 2020.

Tag: utilaje termopan, utilaje PVC, utilaje tamplarie PVC, utilaje aluminiu, utilaje geam termopan
Produs in Romania

De ce sa fabricam in Romania ?

De ce sa fabricam in Romania ? În Europa se produc utilaje termopan doar în câteva țări (4-5). Află de ce credem noi că ar fi bine să existe și în Romania un producător de utilaje termopan (utilaje tâmplărie PVC & utilaje geam termopan). Vezi detalii »Vezi detalii »

Masă de tăiat sticla automată, cu CNC, optimizare

Masă de tăiat sticla automată, cu CNC, optimizare Spre finalul anului 2018 am luat decizia de a produce mese de tăiat sticla iar până în august 2019 erau deja gata primele 2 modele. Ne-am "inspirat" de la câțiva producători consacrați, adăugând însă și modificând acolo unde știam (din experiență) că este loc pentru îmbunătățiri. Vezi detalii »Vezi detalii »

Extruder de Hot-Melt

Extruder de Hot-Melt
Dacă tot producem mese de tăiat sticla automate, cu CNC, computer și optimizare, ce greu ar putea fi să facem și extrudere de hot-melt ?! Așa ne-am zis noi și am proiectat pe computer un astfel de echipament, realizarea lui fizică având loc în vara lui 2019.
Vezi detalii »Vezi detalii »

Conveior de măsură cu CNC

Conveior de măsură cu CNC În ultimii aprox. 10 ani am primit peste 200 de solicitări de ofertă pentru conveior de măsură automat (cu CNC) însă de foarte puține ori clienții au achiziționat, explicația fiind de fiecare dată prețul prea mare pentru bugetul lor. Ne-am gândit că dacă vom produce noi în România acest tip de echipament, vom reuși să scoatem un cost de producție rezonabil. Vezi detalii »Vezi detalii »
Cautare in tot site-ul
Sondaj
Crezi ca un banc de montaj feronerie ar ajuta la cresterea productivitatii ?

Vezi rezultate | Sondaje anterioare
Social
canal YouTube Utilaje TermopanUrmăriți clipuri video ale utilajelor
profil twitter utilaje termopan EdilziaProfilul nostru twitter
Pagina Facebook Utilaje Termopan EdiliziaPagina noastră de fb